ADEMBENEMEND

Z W I T S E R L A N D

Centraal gelegen in Europa, prima te doen met de auto vanaf Nederland en omringd door vele verschillende landen.  Zwitserland grenst aan Duitsland in het noorden, Frankrijk in het westen, Italië in het zuiden, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten. Het landschap kenmerkt zich met name door de Alpen, het hoogste gebergte van Europa en is een geweldige plek voor elk seizoen!

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips

 

ALGEMENE REIS INFORMATIE

Klimaat

Zwitserland kent maar liefst vier klimaten. De hoogste gebieden hebben een hooggebergteklimaat, de middelhoge gebieden een koud landklimaat en de lagergelegen delen (noord-westen) een gematigd landklimaat. Het uiterste puntje van Ticino (Lugano / Chiasso), dat grenst aan Italië, heeft een mediterraan klimaat ofwel een warm zeeklimaat met milde winters en warme zomers.
Zwitserland heeft een imago van bergen en sneeuw, waardoor veel mensen ten onrechte denken dat het een koud land is. In de wintermaanden zijn de weersomstandigheden in grote delen van het land overwegend winters en koud, maar in het voorjaar verdwijnt de sneeuw op veel plekken en schieten de thermometers zeer snel naar aangename temperaturen omhoog.

Bron: Klimaatinfo.nl

Reistijd

Afhankelijk van het type vervoer. Kies je ervoor om met het vliegtuig te gaan, dan ben je in max 1 uur vliegen. In Zwitserland kun je vliegen op Basel, Bern, Genève en Zürich. 

Kies je ervoor om met de auto te gaan, dan moet je rekening houden met gemiddeld 10 uur rijden. Afhankelijk van waar je heen gaat in Zwitserland natuurlijk :) 

 

Visum

Dit is voor Zwitserland niet nodig wanneer je een inwoner van de EU bent. Is dit niet het geval, dan raden wij je aan om de site van de Rijksoverheid te raadplegen.

 

Munteenheid

Je betaalt hier met de Zwitserse Frank (CHF). Wil je de wisselkoers checken, kijk dan envelop de site van GWK Travelex
 

Zweisimmen

Zweisimmen is een klein en knus dorpje in Zwitserland met leuke ski mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. En dat maakt ’t juist zo leuk! Maar niet alleen als wintersportgebied is dit dorp en zijn omgeving leuk om te bezoeken. Juist ook de vele mogelijkheden in de zomer maakt het een geweldige plek.

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon