WARMWATERBRONNEN IN 

T O S C A N E

Toscane biedt meer dan lekker eten, geweldige wijnen en prachtige omgevingen. Wist je dat je er ook heel goed terecht kunt wanneer je gek bent op warmwaterbronnen? Zelfs de Romeinen waren er bekend mee. Er zijn namelijk talloze warmwaterbronnen waar je een bezoek aan kunt brengen en even kunt chillen. Goed voor je huid en verlichtend wanneer je last van je gewrichten hebt. Wij lichten er twee voor je uit.

 

BAGNI DI SAN FILIPPO

Deze warmwaterbron kun je vlak bij bij het dorpje San Filippo vinden in het zuiden van Toscane. De bron ligt aan de voet van de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata. Vanaf het dorpje is de zwavelgeur al goed te ruiken. Eigenlijk stinkt het gewoon naar rotte eieren, maar omdat je weet dat de bron goed voor je is, kun je het op de een of andere manier prima aan. Ach gewoon even doorbijten, de geur went vanzelf. Je krijgt er een heerlijk ontspannen warm bad voor terug. Zelfs midden in de zomer is het lekker om hier rond te dobberen.

Fosso Bianco is echt een trekpleister voor natuurliefhebbers. In deze beek, midden in het bos, vloeien een aantal warmtebronnen samen. Door het calciumcarbonaat in het water heeft het beekje zijn witte kleur gekregen. Door de jaren heen zijn er bijzondere kalksteen formaties ontstaan. De mooiste is wel de Balena Bianca (witte walvis). Sommige mensen noemen dit ook wel de gletsjer. Dat gevoel krijg je ook een beetje als je om je heen kijkt. Alsof je omringd bent door sneeuw. Toegang tot de bron is gratis!

 

SATURNIA

In dezelfde omgeving van Bagni di San Filippo kun je de bronnen van Saturnia ook vinden. Ook deze bronnen liggen aan de voet van de uitgedoofde vulkaan. De legende gaat dat de god Saturnus op een dag zo boos was dat hij een bliksemschicht in de grond gooide en ervoor zorgde dat het zwavelhoudende water uit de krater stroomde. Of dat waar is? Wie zal het zeggen?

Maar door een god ontstaan of niet, de warme bronnen zijn heerlijke vertoeven die het gedurende het hele jaar zo'n 38 graden zijn. Het water valt als watervalletjes over de verschillende baden die trapsgewijs onder elkaar liggen. De watervalletjes worden ook wel Cascate del Mulino genoemd. Ook deze bronnen zijn vrij toegankelijk voor iedereen. 

Tipje van Thijs: op de bodem van de van de verschillende beken ligt hele mineraalrijke modder. Smeer je ermee in! Laat het zitten als een maskertje en spoel het af. Zijdezachte huid gegarandeerd! 

 

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon