T O K Y O

Tokyo heeft verschillende wijken welke met een hypermodern metrostelsel met elkaar verbonden zijn. Hieronder vind je de leukste wijken.
 

AKIHABARA

Akihabara is de electronicawijk, wolkenkrabbers met flitsende reclameborden en neonlichten tonen het straatbeeld en gadget liefhebbers kunnen hier hun lol op. Ook staat deze wijk bekend als de Manga hemel, waar je tig winkels, musea en café’s waar je een heuse Manga experience kunt ondergaan.

 

GINZA

Ginze is de 5th Avenue van Tokyo. Hier zie je vooral veel dure winkels, hotels en nachtclubs en de rich & famous van Japan met dure bolides. 

SHINJUKU

Shinjuku is het zakencentrum en de drukste wijk van Tokyo. Misschien zelfs wel van de wereld, want Shinjuku Station verwerkt zo’n 2 miljoen passagiers per dag! In deze wijk kun je onder andere het Tokyo Metropolitan Government Building in, waarbij je op de top een mooi uitzicht hebt over de stad.

 

In een van de achterstraatjes van Shinjuku ligt de rosse buurt van Tokyo en hier moet je echt even een kijkje nemen. Het ziet er allemaal keurig netjes uit, met wat luxe uitziende clubs en 'winkels' die vooral foto`s tonen van Japanse jongens met strakke spijkerbroeken, cowboylaarzen en een mooi gestylde out-of-bed-look. Je kunt een jongen ‘huren’ voor een half uur voor zo`n 5.000 Yen, oftewel ongeveer € 30,-. Wat je er precies voor krijgt weten we overigens niet, zo ver reikt ons Japans niet...

 

SHIBUYA & HARAJUKU

De wijken Shibuya en Harajuku zijn de jongerenwijken en hier vonden we vooral winkelcentra met natuurlijk weer de hipste van de hipste Japanners. De eerste paar dagen in Tokyo loop je met open mond rond. De (jongere) Japanners zien er allemaal op en top verzorgd uit, de een nog hipper dan de ander. Harajuku wordt niet voor niets HET middelpunt van de Japanse mode-industrie genoemd. Het mooiste vonden wij de lolita`s; jonge meiden in met kant afgezette babyroze jurkjes, met dezelfde kleur handschoentjes, parasolletje, torenhoge pumps en de allermooiste kapsels en dikke lagen make-up. Wij voelden ons meteen wat saai in de makkelijke kleren waar we al 5 maanden in liepen... Toen wij in Tokyo waren was het ook nog eens sale en in een groot winkelcentrum ging het los! De ene verkoopster na de ander kwam ons gillend tegemoet en schreeuwde hard haar aanbiedingen en kortingen. Fantastisch om te zien hoe ze helemaal uit hun dak gingen!

 

Shibuya heeft naast een hoop winkels het drukte kruispunt ter wereld, Shibuya Crossing. Dit kruispunt is wereldberoemd geworden doordat het in meerdere films gebruikt wordt. Zo kom je het kruispunt tegen in Lost in Translation, The Fast and The Furious: Tokyo Drift en Resident Evil. Tijdens het groene licht steken ongeveer 2.500 mensen tegelijk en kriskras de straat over. Dit is vooral `s avonds te gek om te zien, met weer veel neonlichten en flitsende reclameborden op de wolkenkrabbers om ons heen. Tokyo is `s avonds een en al Times Square NY!

In de wijk Shibuya vind je een van de bekendste heiligdommen van Tokyo, de Meiji Jingu Shrine. Om hier te komen loop je door het prachtige Yoyogi Park. Japanners zijn gek op festivals en die zijn hier dan ook vaak te vinden. Een van de bekendste en grootste festivals in Tokyo is het Meiji Jingy Shrine Grand Spring Festival. Een mond vol, maar dit is wel van de mooiste festivals, met een hoop optredens, ceremonies en rituelen.

 

Tipje van Thijs: Trek eens een uurtje uit voor koffie bij de Starbucks. En dan niet zomaar een Starbucks, maar een die uitkijkt over Shibuya Crossing! Met wat geluk heb je een plekje aan het raam, waar je je ogen uitkijkt wanneer duizenden mensen tegelijk het kruispunt oversteken bij groen licht. Houd je camera gereed!

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon