VILLA'S EN FONTEINEN IN HET MOOIE

T I V O L I

Nee, we hebben het nu niet over het pretpark in Berg en Dal of de discotheek in Utrecht :). Beide vast superleuke plekken, maar vast niet zo mooi en indrukwekkend als de stad Tivoli in Italië. Dit prachtige stadje in de buurt van Rome staat bekend om de prachtige, uit de oudheid stammende, villa’s en tuinen. Een stad welke helemaal een is met de heuvels met prachtige uitzichten. Op zich prima te doen in 1 dag. Maar wij adviseren je om minimaal 2 dagen te genieten van al het moois in Tivoli! Er zijn 3 mooie villa’s en tuinen die niet mogen ontbreken tijdens je tocht door deze stad.

 

VILLA D'ESTE

Onderdompelen in de Rennaisance kan hier prima! Deze villa staat, niet zonder reden, op de UNESCO werelderfgoedlijst. Kardinaal Ippolito d’Este kwam met het idee om een prachtige tuin te maken in de kliffen van de bergen. Het onwerpt van deze villa stamt uit 1560, uiteindelijk werd de laatste hand in 1572 aan de villa gelegd.

Er zijn voldoende bordjes die je naar deze plek zullen leiden. Geniet van de geweldige zigzagstraatjes waar je doorheen moet. Je komt bij de villa ia een binnenplaats waarbij je naar de tuin geleid wordt. Laat je verbazen door de honderden fonteinen, grotten, waterspel en hydraulische muziek door middel van een waterorgel. Je zult zien dat je vele onderdelen uit deze tuin je bekend voorkomen omdat het veel gekopieerde onderdelen zijn in overige Europese tuinen. Wij hebben echt ontelbaar veel foto’s genomen van al het moois dat we daar gezien hebben. Altijd als we in de buurt van Rome zijn, gaan we hier heen. en elke keer ontdekken ook wij weer nieuwe dingen.

 

Grappig feitje: Misschien komen de fonteinen je wel bekend voor. Villa d’Este is al vaker decor geweest voor films. De film "Three coins in a fountain" is er een van. 

VILLA ADRIANA

Niet direct in Tivoli gelegen, maar ongeveer 4 km ervandaan. Villa Hadriana (overigens in het italiaans Adriana, en dat is mooier dus noemen we het gewoon verder zo) was ooit eigendom van de Romeinse keizer Hadrianus. Het is een immens landgoed met een omtrek van 5 km bevat verschillende bezienswaardigheden. Een keizerlijk palijs, thermen, bibliotheken, theaters, zwembad, personeelsvertrekken, banketzalen, ondergrondse gangen, altaren, sportstadion en een kunstgalerie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uitgestrekte tuin die vol met kunstwerken, grotten, een wildpark, fonteinen en watervallen staat. Niet voor niets dat dit een van de rijkste complexen uit de oudheid is. Trek minstens een halve dag uit voor dit bezoekje. Er is zoveel te zien! 

De best bewaarde beelden vind je rondom een grote vijver. 

VILLA GREGORIANA

Deze plek is minder bekend en populair als trekpleister, maar juist dit pareltje is het waard om een bezoekje aan te brengen. Deze villa is niet per definitie een grote woning, maar een groot park bij een ravijn met een honderd meter grootte waterval. Je loopt letterlijk door de kliffen van de berg waar Tivoli zich in bevindt en door de bosrijke omgeving. Het lijkt bijna niet meer op Italië. Je hebt een beetje het gevoel alsof je door de jungle loopt. Ga op zoek naar die geweldige waterval, dat is het leukste en zo krijg je het meeste mee van dit park. De waterval komt vanuit de rivier de Aniene. (waar je overigens prima kunt raften in Subiaco)

 Het is wel een flinke ‘klim’ dus als je slecht ter been bent, zouden wij het overslaan.

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon