ONTDEK HET ONBEKENDE

S U B I A C O

Vele mensen zullen het niet kennen, wij komen er elk jaar weer terug omdat we er veel familie hebben wonen. Ondanks dat we dit dorpje bijna elk jaar bezoeken, was het laatste tripje er eentje om niet snel te vergeten. We hebben dingen gezien van Subiaco die we helemaal niet kenden! Op sleeptouw genomen door een neef, die vastberaden was om ons te doen verbazen. Missie geslaagd wat ons betreft! We delen een aantal bijzondere dingen met jullie. En zeg nou zelf hoe leuk is het als je iets zou kunnen bezoeken wat bijna niemand kent?

 

LAGHETTO DI SAN BENEDETTO

Dit is een kleine vijver omgeven door het weelderige groen van Subiaco in de Vallei waardoorheen de rivier de Aniene loopt.

Dit vijvertje met een superschattige kleine waterval is gemakkelijk te voet te bereiken. Een wandeling vanaf Santa Scholastica (een klooster) welke ongeveer 40 minuutjes duurt. Maar dat is niet erg! De wandeling an sich is echt superleuk om te doen. Je loopt in de rust van de natuur, langs schilderachtige houten bruggen. Trek wel comfortabele schoenen aan, ga dit niet op je flipflops doen ;)

Als je de vijver eenmaal bereikt hebt, word je verrast door het water dat blauwe en groene tinten heeft. In de lente en de zomer is de vijver sprookjesachtig mooi door al die groene planten waar de zon zijn weg door weet te vinden zo op de vijver schijnt. Dat ziet er zo ontzettend mooi uit!

LA CROCETTA

Er gaat een oud verhaal de ronde over deze plek. Deze plek die zich bevindt op de top van de berg Francollano. Er schijnt ooit een schilder geweest te zijn die betoverd door het uitzicht en het panorama aan het schilderen sloeg. Onbedoeld en in de ban van het uitzicht liep hij te veel op de afgrond af en een windvlaag wierp hem uit balans en over de afgrond.

Ter herinnering aan hem werd een houten kruis (Crocetta) neergezet op de top van de berg. Rond 1900 is de houten variant vervangen door de ijzeren en robuustere versie.

 

Rond de tweede helft van Augustus (in dezelfde maand viert Italië Feragosto, wat de nationale feestdag is) wordt er altijd een klein festival gehouden bovenop de berg ter nagedachtenis van dit voorval.  Van een eucharistieviering tot feesten en spelletjes voor kinderen en volwassenen. Leuk om dit mee te krijgen vanaf de top van de berg.

 

Vanaf 1975 is het kruis belicht in de avonden, en dat ziet er heel gaaf uit vanaf het dal in Subiaco.

RAFTEN IN DE RIVIER DE ANIENE

De oostflank van deze rivier loopt dwars door Subiaco. En het leuke is dat je hierop kunt raften. Het is geen wilde rivier, dus voor iedereen is dit raft avontuur geschikt. Klein en groot!

In een bootje met minimaal 4 en max 12 personen doe je actief mee aan een afdaling door de rivier. Uiteraard altijd samen met een gids.

Als je iets anders wilt doen in de buurt van Rome met je gezin of vrienden dan is dit en leuk alternatief. Door de weelderige planten, het heldere water en de charmante omgeving (zo vaar je onder de oude Ponte di San Francesco door) maken de afdaling echt geweldig.

 

Kanoën en Kajakken behoort overigens ook tot de mogelijkheden. Je kunt dat het beste via Vivere l’Aniene boeken (Italiaanse website)

Tipje van Thijs: Ga na het raften een lekker, echt Italiaans ijsje eten bij Pasticceria Panzini in Subiaco

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon