OP EEN SNEEUWSCOOTER OVER DE

G L E T S J E R

In IJsland kun je uren toeren over verlaten wegen, wandelen door eenzame landschappen en je vergapen aan de prachtigste watervallen. Wil je echter wat meer actie, dan kun je in IJsland ook je lol op. Naast duiken tussen 2 werelddelen, paardrijden over zwarte stranden en raften door wilde rivieren, kun je IJsland ook vanaf een heel andere plek bekijken. Wij maakten tijdens ons bezoek aan IJsland een te gekke tocht over een gletsjer, op een sneeuwscooter!

Travel, reistips, travelblog, stedentrips, vakantietips

MÝRDALSJÖKULL

en van de gletsjers waar je zo’n tocht kunt maken is Mýrdalsjökull, in het zuiden van IJsland. Deze gletsjer is niet de grootste van IJsland, maar komt met haar hoogste toppen toch tot een hoogte van zo’n 1.500 meter. De ijskap van de gletsjer bedekt een nog actieve vulkaan, Katla. Deze vulkaan is voor het laatst uitgebarsten in 1918 en aangezien deze vulkaan om de 40 tot 80 jaar uitbarst, houden wetenschappers deze vulkaan nauwlettend in de gaten. Extra spanning dus tijdens deze tocht…

DE START!

De tour begint beneden aan de gletsjer, waar je bij het basiskamp een korte briefing ontvangt en warme kleding krijgt om je warm te houden op de gletsjer. Vervolgens stap je in een gigantische jeep en rijd je via een hobbelige weg, vol zwarte stenen en kuilen steil omhoog de gletsjer op. Dit is al een geweldige ervaring op zich!

Bovenop de gletsjer staan de sneeuwscooters voor je klaar. Na een korte uitleg over het gebruik ervan gaat de tocht beginnen. Tipje van Thijs: Je kunt ervoor kiezen de sneeuwscooter in je eentje te besturen of er samen op te zitten. Dit laatste scheelt aanzienlijk in de kosten, want een sneeuwscootertocht over de gletsjer maken is niet goedkoop!

In een groepje van zo’n 5 sneeuwscooters rijd je achter de gids aan over de gletsjer. Af en toe wordt er gestopt en krijg je wat uitleg over de gletsjer, de omgeving en over IJsland. Het is overigens echt belangrijk dat je achter de gids aan blijft rijden, mocht je dit niet doen bestaat de kans dat je stuit op een onder de sneeuw verborgen kloof of rivier en dat kan niet fijn aflopen! De route die je aflegt is echt te gek. Je gaat langs hoge heuvels, over brede vlaktes waar het gas even lekker open kan en moet soms scherpe bochten maken waarbij je echt goed moet meesturen met je lichaam om niet om te kiepen. Het uitzicht wat je tijdens de rit hebt over de gletsjer en over IJsland is echt adembenemend mooi.

Tipje van Thijs: Wij maakten de tocht in de ochtend en dat is echt aan te raden. De zon komt, vooral in de winter, pas laat op in IJsland. Op het moment dat je met je scooter over de gletsjer rijdt komt de zon wat meer op kracht en als deze dan de gletsjer in een oranje-achtige gloed verlicht is het plaatje compleet. 

ARCANUM GLACIER TOURS

Wij maakten de sneeuwscootertocht met Arcanum Glacier Tours. De tour duurde 2 uur, waarvan je 1 uur kwijt bent aan omkleden en de tocht omhoog met de jeep. Wanneer je met z’n tweeën op een sneewscooter zit, kost deze tour je ongeveer € 220,-. Niet goedkoop dus, maar wel echt een unieke en te gekke ervaring die wij in ieder geval niet hadden willen missen!

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon