Washington | The Washington Monument

November 6, 2016

Het Washington Monument, onderdeel van de Mall, is één van de oudste nationale symbolen die de stad telt. Het monument is gebouwd in 1848 en was een cadeau van het volk aan de eerste Amerikaanse president, George Washington. Het duurde zo’n 40 jaar voor het monument gereed was, dit door vertraging in verband met de Amerikaanse Burgeroorlog. Door een gebrek een middelen en wegens de vele vertragingen werden bovendien verschillende soorten marmer gebruikt. Als je goed kijkt kun je hier nog steeds kleurverschillen in zien.

 

De 169 meter hoge zuil is de hoogste obelisk ooit gebouwd. En mooie nieuws is dat dit monument toegankelijk is voor publiek! Gratis! Met de lift kom je naar de top en vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad, het Witte Huis, het Capitool en Lincoln Memorial. Wees er wel op tijd bij, want hier geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

 

 

 

Tipje van Thijs: In de avond heb je vanaf de Reflecting Pool een subliem uitzicht op het monument. Door de mooie verlichting is het dan een perfect moment om de zuil goed op de foto te zetten.

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon