Wenen | Torte...Torte...Torte...

November 21, 2016

 Toen we vertelden dat we een weekendje naar Wenen gingen zeiden de meeste mensen: “Geniet van de lekkere taartjes!” En dat hebben we zeker gedaan. Wanneer je in Wenen bent is het echt aan te raden om, wanneer het maar kan, een lekker taartje te eten. Wat hebben wij ervan genoten!

 

Welke taartjes wij gegeten hebben?

 

Sacher Torte

Dit is waarschijnlijk de beroemdste taart uit Wenen. De taart bestaat uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en hij is bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. Hij is echt zo lekker, een echt zoet bommetje! De taart is in 1832 door Frank Sacher bedacht, als leerling kreeg hij de opdracht om een nieuwe taart te bedenken. En dat is gelukt! Wij hebben een heerlijke Sacher Torte gegeten bij Demel. Lees hier meer over deze patisserie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esterhazy

Deze taart ziet er echt heel mooi uit. En smaakt ook zo goed als hij eruit ziet. Over deze taart is qua geschiedenis niet heel veel bekend. Alleen dat de taart vernoemd is naar een Hongaarse prins, genaamd Esterhàzy.

Deze taart bestaat uit 6 lagen biscuitdeeg afgewisseld met walnoten crème. Afgetopt met een witte glazuurlaag en de kenmerkende donkere chocogolven erin verwerkt.

Probeer dit taartje,zoals ons, ook bij Konzert Café Schwarzenberg. Meer over dit café lees je hier! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wiener Apfelstrüdel

Dit gebakje is bij iedereen wel bekend. De Apfelstrüdel bestaat uit heel dun deeg met dunne plakjes appel en rozijnen. De traditionele Apfelstrüdel wordt met warme vanille saus gegeten. Grappig genoeg was het vroeger een gerecht voor arme mensen maar dat is allang niet meer zo. Wist je dat de strüdel is geïnspireerd op basis van de Turkse Baklava? DE plek waar je de Apfelstrudel moet eten volgens ons is: Café Residenz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipje van Thijs: In Wenen hebben we ook heel veel verschillende varianten op de warme chocolademelk met slagroom op de kaarten zien staan. Kan ook een leuke toevoeging of afwisseling zijn op de taartjes, het is net hoe je het bekijkt ;) 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon