Lissabon | Peixaria Moderna Sea Me

May 15, 2016

 

In Lissabon kun je eigenlijk overal wel lekker eten. Er zijn veel te gekke kleine en grote restaurants, waar je bijvoorbeeld lekker op een van de vele trappen buiten kunt zitten.
Soms blijft een restaurant je bij omdat alles klopt. De sfeer, de mensen, het eten, het drinken (wijn!), maar vooral de ervaring.

 

Visgerechten, daar zijn ze dol op in Lissabon. En visrestaurant Peixaria Moderna Sea Me is zeker de moeite waard. Voor superverse vis en gevoel van luxe moet je hier zijn.

 

De tafeltjes staan dicht op elkaar, maar eigenlijk geeft dat geen vervelend gevoel zoals je dat normaal zou hebben als tafeltjes bij elkaar in de buurt staan. Dat komt door de opstelling die vrij strak is, waardoor het voelt alsof je gewoon bij iemand aanschuift. En dan op een leuke manier :)

 

 

 

Ze hebben een fijne menukaart waar je van alles uit kunt kiezen, maar je kunt ook rechtstreeks uit de grote ijsbak met vers gevangen vis een mooie vis uitkiezen.

 

Onze keuze voor het voorgerecht was van de kaart, maar als hoofdgerecht hebben we ons laten adviseren door onze serveerster. Zij raadde ons een vis aan die geen van ons ooit gegeten had. Een visje waarvan de kuit ook gebruikt wordt in het gerecht.

 

Hup uit die comfortzone, dachten we! We gaan er gewoon voor!

 

Toen we ons visje kregen was het heerlijk gebakken met lekkere groenten eromheen. En we dachten allemaal…het ruikt hier naar gebakken ei. Gek! Totdat we een hapje van de gebakken kuit namen. Dat was hetgeen dat zo naar gebakken ei rook en smaakte.

Achteraf natuurlijk niet gek…de eitjes van de vis… :)

 

Al met al een super restaurant en een leuke ervaring!

 

 

Tipje van Thijs: Laat je een visje aanraden door het personeel! 

 

 

 

 

 

 

 

Adres: 

Rua do Loreto 21

1200-149 Lisboa

Portugal

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon