Lissabon | Praia da Rainha - Cascais

August 3, 2016

Wat is er nou heerlijker dan je stedentrip te combineren met een bezoekje aan het strand. Wanneer je de tijd hebt om een dagje of half dagje strand in te plannen tijdens je bezoek aan Lissabon, dan raden we je dat zeker aan. Met zo'n strandbezoek tijdens je stedentrip voelt het toch vaak alsof je een langere vakantie aan het vieren bent. 


Met de trein kun je prima richting Cascais gaan. Het is overigens dezelfde stoptrein die je zou pakken als je de Pastéis de Belém gaat halen, waar we je eerder over getipt hebben in dit blog  Alleen zouden wij de twee bezoeken niet combineren, tenzij je de Pastéis op het strand gaat opeten :) 

Vanaf het station ben je lopend zo bij het eerste strandje dat Praia da Rainha heet. Dit is een klein strand, dat omringd wordt door rotsen, is slechts 50 meter breed en bevindt midden in het centrum van Cascais. Je loopt vanaf het station eerst een klein stukje door het dorpje, neemt het trapje naar beneden, legt je strandlaken neer en begint gelijk met genieten. 

Op het strand vind je een geinig tentje met een terras, inclusief mooi uitzicht over het strand. Je kunt er genieten van een lekkere cocktail of een prima tosti. Niets spannends, maar helemaal prima!

 

Het strandje dankt zijn naam trouwens aan Rainha (koningin) Dona Amélia. Zij was de laatste koningin van Portugal, en dit was haar favoriete strand.

 

Als je klaar bent met bijkleuren, loop dan een rondje door het dorpje. Het is een leuk en pittoresk dorpje  waar je voortdurend een heerlijk strandgevoel krijgt van alle witte huisjes en winkeltjes.

 

 

 

Tipje van Thijs: Ga ook langs de ijssalon Santini van Cascais en geniet van het heerlijke Italiaanse ijs voordat je de trein terugpakt naar de stad.

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon