Gent | Patershol

July 3, 2016

 

In de schaduw van kasteel Gravensteen vind je het wijkje Patershol. Deze naam stamt uit de Middeleeuwen, toen hier paters gevestigd waren. Het wijkje ligt tussen de Lange Steenstraat, Oudburg en Geldmunt.

 

Patershol is een wijkje met een wirwar van straatjes, waar je nog loopt op de originele kasseien. In de buurt vind je het Caermersklooster, het Huis van Alijn en diverse kunstgaleries.

 

Mocht je lekker willen eten, dan vind je in de Middeleeuwse straatjes van Patershol talloze restaurantjes, van Thais tot Japans tot typische Vlaams. Gentenaren noemen Patershol ook wel het culinaire hart van de stad. Een groep jongens die hier zeker aan bijdragen, zijn de in België beroemde Flemish Foodies. Deze 3 jonge (TV-)koks en tevens vrienden, op hun 25e al in het bezit van hun eerste Michelin ster, bezitten in Gent meerdere restaurants. En uiteraard ligt een van die restaurants hier in het Patershol (J.E.F., op de Lange Steenstraat). 

 

Tipje van Thijs: Elk jaar vindt hier rond 15 augustus de Patersholfeesten plaats, ook wel bekend als de ‘kleine Gentse feesten’. Er zijn dan overal optredens, diverse stalletjes met Gentse lekkernijen en een rommelmarkt.

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon