Pasta alla Norma

April 6, 2018

Waarom deze pasta "Pasta alla Norma" heet? Er doen verschillende verhalen de ronde en een ervan is dat het vernoemd is naar de 8ste opera van Vincenzo Bellini. Het is echt zo ontzettend lekker! Wil je dit heerlijke streekgerecht uit Catania (Sicilië) zelf maken? Lees dan snel verder.

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

- 2 aubergines

- 1 blik tomatenblokjes uit blik (400 gram) 

- 3 teentjes knoflook

- 100 gr ricotta (kan eventueel ook met parmezaanse kaas)

- handje basilicum

- zout

- peper

- olijfolie

- 400 gr. pasta
 

Bereiding:

1. Snij de aubergines in stukjes van ongeveer 2 cm. zet ze in een vergiet in de gootsteen en bestrooi ze rijkelijk met zeezout, leg ze in een vergiet voor ongeveer 20 minuten. Doordat ze bestrooid zijn met zout verliezen ze hun vocht, dat wordt ook wel zweten genoemd.

 

2. Snij de knoflook fijn, haal de basilicum blaadjes van de takjes en snij de takjes fijn en zet alles even apart

 

3. Spoel de aubergines even af onder de kraan en dep ze dan goed droog met keukenpapier. Doe ze in een schaal met een scheutje olijfolie en een beetje zeezout en peper. Hussel ze goed door elkaar.

 

4. Verwarm een goede laag olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Zodra het heet is dan voeg je de aubergines eraan toe. Let op dat je ervoor zorgt dat er maar 1 laagje aubergines op de bodem liggen. Bak de laag voor 5 tot 8 minuten totdat ze goudbruin en zacht zin. Herhaal tot je alle aubergines hebt gehad. Zet de aubergines even apart.

 

5. Voeg in dezelfde pan weer een beetje olijfolie toe indien nodig en voeg de knoflook toe. Fruit de knoflook, maar zorg ervoor dat het niet verbrand!

 

6. Voeg het blikje tomaten blokjes toe en wat basilicum, incl de takjes. (bewaar een paar blaadjes voor de garnering) Laat dit sausje ongeveer 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Voeg de laatste 5 minuten de aubergines erbij.

 

7. Kook in de tussentijd de pasta 'al dente' dus niet helemaal door en door gaar.

 

8. Giet de pasta af en doe het terug in de pan. Voeg het aubergine sausje eraan toe en verdeel over de borden.

 

9. Rasp de kaas over de pasta heen. Vergeet de basilicum blaadjes niet!

 

10. BUON APPETITO!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon