Lissabon | Pastéis de Belém

April 25, 2016

Als je in Lissabon bent dan is het een echte aanrader om een kleine uitstap te maken naar Belém. Je reist heel gemakkelijk met de trein van Lissabon naar het wijkje Belém, beroemd om de Mosteiro dos Jerónimos (Hiëremonietenklooster) en de Toren van Belém. Het leukste (EN lekkerste) bezoek is echter wel die aan het ooit kleine suikerfabriekje genaamd Pastéis de Belém.

 

Toen in 1834 alle kloosters in Portugal gesloten moesten worden als gevolg van de revolutie, probeerde iemand van het Mosteiro dos Jerónimos te overleven door het maken en verkopen van zoete gebakjes. Deze gebakjes werden al snel bekend als ‘Pastéis de Belém’. Deze gebakjes werden razendsnel ontzettend populair en zijn inmiddels niet meer weg te denken uit Lissabon. Het recept, wat vandaag de dag nog exact gelijk is als toen, bijna 200 jaar geleden, is helaas geheim en uitsluitend bekend bij de meester banketbakkers.

 

Dat de pastéis ontzettend populair zijn, ook bij de locals, is duidelijk te merken. Als je bij het bakkerijtje aan komt lopen staan de rijen tot ver buiten.

 

 

 

Tipje van Thijs: Ga naar binnen en kies een van de 400 zitplekken uit, bestel een lekkere espresso en een paar gebakjes om daar op te eten. Schrik niet van de drukte! Geniet van de hectiek, de lekkere gebakjes en de aardige (en oude!) mensen in de bediening. Ondanks dat het zo druk is (elke dag van de week!) word je snel geholpen.

 

Bom apetite!

 

 

 

 

 

 

Adres: 

Rua de Belém nº 84 a 92

1300 – 085 Lisboa

Portugal

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon