Bilbao | Mercado de la Ribera

January 4, 2018

Er is geen Spaanse stad te vinden zonder een Mercado. En zo ook in Bilbao. Volgens enkelen is de Mercado de la Ribera de grootste overdekte martkhal van Europa.

 

De Mercado de la Ribera vind je op de Erribera Kalea, een drukke straat aan de rivier de Nervión. Al vanaf de 14e eeuw is op deze plek een markt te vinden, maar de huidige Mercado bestaat pas sinds 1929. Anders dan veel andere markthallen die je zult vinden in Spanje is deze markt modern, ruim en licht. En dat is wel even wennen.

 

Van buiten oogt de markthal erg groot. Het pand heeft veel glas-in-loodramen, wat een prachtig gezicht is. Het pand valt door het strakke, lichte ontwerp goed op tussen alle smalle huizen en geveltjes.

 

Binnen vind je, zoals je van een Spaanse markthal mag verwachten, veel kraampjes met vis, vlees, vers fruit en bloemen. Omdat alles nogal strak ingericht is vonden wij de markthal niet erg sfeervol. Desondanks toch een aanrader, want al het glas-in-lood geeft bij een zonnige dag een mooi effect en maakt de Mercado de la Ribera toch een bijzonder plekje om even gezien te hebben!

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon