Washington | Lincoln Monument & Reflecting Pool

November 6, 2016

"In this temple, as in the hearts of the people for whom he saved the Union, the memory of Abraham Lincoln is enshrined forever."

 

Onder deze woorden vind je het beeld van de 16e president van Amerika, Abraham Lincoln.

 

Het Lincoln Monument is een gigantisch monument, opgericht voor de 16e president van Amerika. Aan het einde van de Mall (link) vind je dit enorme beeldhouwwerk, gemaakt van kalksteen en marmer, met binnenin het bijna 6 meter hoge beeld van Lincoln himself. Zittend op zijn stoel kijkt hij uit op het Washington Monument, welke zich aan de andere kant van de Mall bevindt.

 

 

Het Lincoln Monument is voor veel Amerikanen een soort heiligdom. Lincoln leidde Amerika door de Burgeroorlog, maakte een einde aan de slavernij en wordt beschouwd als een van Amerika’s grootste presidenten. Naast het Lincoln Monument is ook het meer voor het monument, onderaan de trappen, een wereldberoemde plek.

 

In 1963 kwamen hier 250.000 mensen bijeen voor de ‘March on Washington for Jobs and Freedom’. Hier sprak Martin Luther King Jr. zijn beroemde woorden: ‘I have a dream…’ Als je bovenaan de trappen staat en over het kalme water richting het Washington Monument kijkt, is het bijna niet te bevatten hoeveel mensen hier gestaan hebben. Kippenvel. Dit is echt een unieke plek in de geschiedenis en mag je zeker niet missen!

 

Tipje van Thijs: Mocht je wat meer informatie willen over het monument, zorg dan dat je er ’s ochtends tussen 9.30 en 11.30 bent. Op dit tijdstip zijn er medewerkers van de National Park Service aanwezig die al je vragen kunnen beantwoorden en je kunnen rondleiden door het gebouw.

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon