Lissabon | LX Factory

July 20, 2016

In verlaten, voormalige oude pakhuizen in Alcantara, net buiten het centrum van Lissabon, bevindt zich een soort mini stadje vol creatievelingen, hippe pop-up stores en kleine eettentjes. LX Factory is een plekje waar je je ogen uitkijkt.

 

 

 

Kijk goed om je heen, omhoog, opzij en achterom. De ene na de andere fantastische muurschildering en graffiti kunstwerken op de muren van de grote pakhuizen komen je tegemoet.

 

 

Het is heerlijk om hier te struinen en van de ene verrassing in de andere te vallen. Zo kwamen wij ineens op een gaaf vintage marktje terecht, die op dat moment plaatsvond in een van de vele pakhuizen. LX Factory heeft een industriële sfeer, is continu in verandering en voelt rauw aan. En toch is het er ontzettend sfeervol! Je kunt het wat dat betreft een beetje vergelijken met de Westergas fabriek in Amsterdam, of met De Lichtfabriek in Haarlem. 

 

Tipje van Thijs: Check de agenda van LX Factory hier. Ze hebben regelmatig exposities, workshops en nog veel meer evenementen die tof zijn om te bezoeken.

 

 

 

 

 

 

Adres: 

R. Rodrigues de Faria 103

1300 Lisboa

Portugal

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon