Washington | Het Witte Huis

November 6, 2016

1600 Pennsylvania Avenue. Voor velen een bekend adres. Dit is natuurlijk het adres van de residentie van de president van de Verenigde Staten, Het Witte Huis! Het is het meest bekende gebouw van Washington D.C., zelfs van heel Amerika! Dit is dan ook echt een plek waar je even een kijkje moet hebben genomen.

 

Het Witte Huis is sinds 1800 in gebruik, 8 jaar nadat de toenmalige president George Washington opdracht gaf tot de bouw ervan. Dit gebeurde vlak na de stichting van de stad Washington. De bouw van het Witte Huis kostte zo’n 2,4 miljoen dollar. Maar dan heb je ook wat.

 

Het Witte Huis telt maar liefst 300 kamers, 25 slaapkamers, 20 badkamers, 35 toiletten, 28 open haarden, een bowlinghal, een filmzaal, een zwembad, een basketbalveld en beslaat maar liefst 6 verdiepingen. 2 hiervan liggen onder de grond. Natuurlijk vind je hier ook de bekende Oval Office (ceremoniële werkkamer van de president), de Cabinet Room (hier vergadert het kabinet) en de Situation Room (een niet af te luisteren kamer, waar tijdens crisissituaties vergaderd kan worden). Ben je net als wij een groot fan van de Netflix-serie House of Cards, dan komen deze kamers je vast bekend voor! Leuk om te weten is overigens dat veel ruimtes vernoemd zijn naar oude presidenten of presidentsvrouwen. Zo heb je de ‘Lincoln Bedroom’, de ‘Jacqueline Kennedy Garden’ en de ‘Truman Balcony’. Benieuwd wat Obama gaat achterlaten…

 

 

Voor wie het Witte Huis in de afgelopen jaren heeft bezocht heeft haar gezien, Concepción Martín de Picciotto, ofwel Conny. Deze Spaanse dame begon in 1981 onder Reagan aan haar lange demonstratie tegen nucleaire wapens. Ze had haar vaste plek op het Lafayette Square, direct tegenover het Witte Huis. Hier woonde ze in een met posters bedekte tent en was ze, ongeacht het soms barre weer, niet weg te krijgen. Ze heeft haar demonstratie maar liefst 35 jaar volgehouden, tot haar dood in januari 2016.

 

 

 

Tipje van Thijs: Vergeet niet om ook even een rondje om te lopen. Aan de achterkant heb je minstens zo’n mooi zicht op het Witte Huis en de daar omheen liggende tuinen.

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon