Bilbao | Guggenheim

December 11, 2017

Er zijn in de wereld 3 Guggenheim-musea. 1 staat in Venetië, 1 in New York en de 3e staat in Bilbao. Het Guggenheim is een van de belangrijkste musea voor moderne kunst en de opening van het museum in 1997 heeft Bilbao een echte boost gegeven.

 

Het gebouw zelf is eigenlijk al de belangrijkste reden dat je het museum niet mag overslaan tijdens een bezoekje aan Bilbao. Het gebouw ziet er hypermodern uit, met veel titanium platen welke op een zonnige dag zorgen voor een schitterend effect. Letterlijk en figuurlijk!

 

 Binnenin het gebouw kijk je ook je ogen uit. Overal zie je bizarre hoeken en lijnen welke overal exact in elkaar overlopen. Het atrium, waar je meteen binnenstapt na de entree, is enorm hoog. Hoog boven je vind je gigantische raampartijen en stalen constructies, welke met de strakke, wit afgewerkte muren zorgen voor een ultramodern geheel. En veel licht!

 

 De zalen met kunstwerken zijn heel erg ruim. En dat is fijn, want het kan best druk zijn in het museum. Je vindt hier moderne kunst, zoals Popart (Andy Warhol!) en beroemde schilderijen van kunstenaars als Picasso en Salvador Dalí. Er is abstracte kunst te zien (wat ons minder aantrok) en bizarre, maar tegelijkertijd ook wel fascinerende filminstallaties.

 

 Een stedentripje, zeker met vriendinnen, is een ideaal moment om uren bij te kletsen, op terrasjes te zitten en door straatjes te struinen. Een bezoekje aan een museum zit er meestal niet in (niet bij ons in ieder geval), maar wanneer je in Bilbao bent mag je het museum echt niet overslaan. Je kunt je hier heel goed een ochtendje vermaken en daarna uitgebreid gaan lunchen bij een van de vele barretjes in de buurt!

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon