Giethoorn, het Venetië van Nederland

August 3, 2017

Juli 2017 gaat in Nederland niet de boeken in als een van de mooiste zomermaanden. Eerder een beetje teleurstellend en vooral nat :) Dat is heel jammer, maar op één van de mooiste dagen van juli besloten wij spontaan een dagje naar  Giethoorn te gaan.  We hadden al veel gehoord over het Venetië van Nederland en wilden dat nu wel eens met onze eigen ogen bekijken. Op naar Overijssel dus!

 

Er zijn verschillende verhuurbedrijven van bootjes in Giethoorn, van grotere tot wat kleinere. Wij zijn vooral gecharmeerd van de kleinere lokale bedrijven, fijn om die een handje te helpen! Wij hebben daarom een fluisterbootje gehuurd bij Kollen Giethoorn. Dit bedrijf is van een superaardige kerel die de bootjes vanuit zijn huis aan het water verhuurd. Ze hebben er zo’n 21 liggen. Erg leuk om door hun eigen tuin te lopen naar de bootjes terwijl zijn kinderen daar ook lekker aan het spelen zijn. Je kunt hier trouwens ook blijven slapen! Ze hebben namelijk ook een Bed & Breakfast aan huis. 

 

Wil je niet zelf varen, dan zijn er voldoende mogelijkheden om mee te gaan met een rondvaart. Als dat meer je ding is kun je daar prima voor terecht in Giethoorn, maar het is echt veel leuker om zelf te varen. Geniet tijdens het varen van de pittoreske boerderijtjes en de prachtige kleine bruggetjes. Als je zelf vaart zijn er voldoende mogelijkheden om overal aan te meren en een lekker drankje te doen, een ijsje te halen of te genieten van een lunch.

 

 

3 routes

Bij het huren van de fluisterboot kregen wij een uitgebreide kaart mee waar we de verschillende vaarroutes op konden vinden. De verschillende routes kun je op vaarduur uitzoeken, tussen de 1 en 3 uur.  Als je voor een van de langere routes kiest kun je ook varen over de Bovenwijde. Een groot meer, met in het midden een eilandje. Perfect om te picknicken! Kiezen voor een van de langere routes zorgt er ook voor dat je door een heel mooi natuurgebied vaart. Dat is zo gaaf!

 

Tipje van Thijs: Neem een gevulde picknickmand mee en ga voor de lange route. Mocht je daar niet aan gedacht hebben? Vaar eerst even langs de Spar en sla wat lekkere dingen in.

 

 

Toeristen

Als je het over Giethoorn hebt, dan wordt vaak in één adem de grote getalen toeristen genoemd. Dat klopt ook wel een beetje, maar sommige dingen wil je nou eenmaal gedaan en gezien hebben, dus ga je gewoon op pad op het moment waarvan je denkt dat je de minste drukte kunt verwachten.

 

Een redelijke inkopper is om buiten het hoogseizoen naar Giethoorn te gaan. Maar goed, wat voor ons hoogseizoen is, hoeft in het buitenland niet zo te zijn. Op de een of andere manier is het hier altijd druk. Wij waren rond 10 uur al in Giethoorn en dat is eigenlijk het beste Tipje van Thijs dat we je kunnen geven hiervoor: zorg ervoor dat je er lekker vroeg bent! Je bent dan een van de eerste ‘en route’ en dat scheelt behoorlijk!

 

Doe verder gewoon zoals wij gedaan hebben, ga erheen met de verwachting dat het druk gaat zijn, dan valt het alleen maar mee. Bovendien hebben wij ons eigenlijk gewoon kapot gelachen om de toeristen die niet zo goed hun bootje onder controle hadden. Zie er gewoon de humor van in, dan is het altijd leuk! Wij hebben ons ontzettend vermaakt. Check, dit kunnen we ook van ons lijstje halen ;)

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon