NYC | Frankie & Johnnie's

May 11, 2017

Dit restaurant is ook weer een pareltje. Zoals met veel dingen in NYC waan je je in een film. Ditmaal in een oude maffia film. En dat komt niet alleen door het interieur. Ze hebben in totaal 3 vestigingen. De vestiging aan 37th Street wint wat betreft interieur de hoofdprijs.


De vestiging waar wij waren was die aan 46th Street. Wat ons echt het gevoel gaf in een oude film terecht te zijn gekomen waren de mensen in de bediening. We werden geholpen door ‘oudere’ mannetjes. Iedereen die in de bediening werkte bij F&J’s had eigenlijk allang met pensioen kunnen zijn, maar ze waren hier aan het werk en ongemerkt gaf dit zo’n gave sfeer met zich mee.

Het zal vast ook komen door het verhaal wat achter dit restaurant schuilgaat.

 

In 1926 vindt dit restaurant zijn oorsprong als een speakeasy in NYC. Een speakeasy was een gelegenheid waar illegaal drank werd geschonken tijdens de drooglegging. Het verhaal gaat dat om toegang te krijgen tot de speakeasy je op de deur moest kloppen en het wachtwoord “Frankie” moest zeggen. Als er door een klein kijkgat het bevestigingsbericht “Johnny” gegeven werd, mocht je naar binnen. Mooi verhaal toch?


Na de intrekking van het verbod werd het restaurant een steakhouse. En als je de beroemde steaks en chops wil eten moet je hier zeker een bezoekje aan brengen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotocredit: Frankieandjohnnies.com 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon