NYC | Central Park

August 24, 2016

Het bijzondere aan Central Park is dat het zo’n rust uitstraalt dat je vergeet dat dit park midden in een van de drukste steden van de wereld ligt.

 

Het lijkt erop alsof delen van het park zo door de natuur zijn ontstaan, maar het hele park (met een totale oppervlakte van 341 hectare) is door mensen aangelegd. Het aanleggen van het park heeft 16 jaar geduurd, maar dan heb je ook wat! Op dit moment is Central Park waarschijnlijk het meest bekende park van New York, eigenlijk van de hele Verendigde Staten. Niet gek ook dat er ongeveer 25 miljoen bezoekers per jaar komen van over de hele wereld. Ondanks de grote hoeveelheid toeristen die hier komen voelt het niet massaal aan. Je kunt er nog steeds lekker rustig rondlopen en genieten van de rust. Om veel van het park te zien kun je het beste een fiets huren bij een van de Bike Rentals en daarmee touren door het park.

 

Ga op zoek naar het Belvedere Castle, ga chillen op Sheep Meadow, speel een potje honkbal op The Great Lawn, ga op zoek naar de romantiek in Shakespeare Garden of ontdek dat er watervallen zijn in Central Park. Er is werkelijk waar zoveel te doen dat je eigenlijk alleen hier al een weekje vakantie zou kunnen vieren. :)

 

In de herfst kleuren de bomen prachtig en is het een plaatje om er rond te fietsen. Ben je er tussen eind oktober en maart? Ga dan zeker een keertje schaatsen op de schaatsbaan die opgezet wordt in Central Park. Deze schaatsbaan is ook vaak het decor geweest in films, zoals Home Alone II en Serendipity. Er zijn een aantal te gekke plekjes waar je heerlijk kunt eten en die ook vaak in films terugkomen, daar lees je hier binnenkort meer over!

 

Central Park Zoo bevindt zich ook midden in het park. Mocht je zin hebben in een klein uitstapje, dan is dit een leuke bezigheid om met kinderen te doen!

 

 

 

 

Tipje van Thijs: Wil je weten hoe de echte New Yorkers op een zonnige dag hun tijd besteden in het park? Ga dan op een zondag heen!

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon