Bilbao | Barhoppen in Bilbao

January 11, 2018

Bilbao heeft superveel leuke bars, restaurants, hippe cafés, terrassen en biercafeetjes. Wij geven op ons blog tips over de leukste bars, maar het is daarnaast ook leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Er zijn een aantal plekken in Bilbao waar veel barretjes bij elkaar zitten en waar men elkaar echt opzoekt, dus het is het leukst om daarheen te gaan. Wij hebben deze plekken hieronder voor je op een rijtje gezet!

 

  • Ledesma Musikariaren Kalea.

Dit straatje is een klein straatje vol bars, restaurants en winkels. Rond etenstijd staat het hier bomvol met mensen, die in een barretje hun wijntje en pintxos bestellen en er buiten met hun vrienden en vriendinnen van genieten. Wij vonden Ledesma Nº5 erg leuk, met heerlijke, verse pintxos. Ben je meer fan van vis en schelpdieren, dan kun je ook een kijkje nemen bij de Lobster bar. Hun Instagram account is ook echt om van te watertanden…

 

  • Poza Lizentziauaren Kalea        

Dit is een van de lange straten van Bilbao. De straat doorkruist de wijk Indautxu en loopt door tot het voetbalstadion van Bilbao, ‘Campo de San Mamés’. Wanneer Athletic Club, het voetbalelftal van Bilbao, thuis speelt, loopt de straat vol en is het er supergezellig. En laten wij dat nou net even meegepikt hebben! Hier hebben we het onder andere heel gezellig gehad bij Zaharra. De inrichting van deze wijnbar is voornamelijk zwart met rood en hier kun je je goed laten adviseren over een heerlijk wijntje met bijpassende pintxo! Zaharra heeft in Bilbao nog een zusje, deze vind je op Plaza Nuevo.

 

Tipje van Thijs: helemaal aan het einde van de straat ligt overigens ook een barretje welke we je niet willen onthouden. El Globo is een leuk, kleine bar aan de rand van het winkelgebied. De bar is klein, maar o zo gezellig en de pintxos zijn superlekker!

 

  •  Plaza Nuevo

 Plaza Nuevo is een mooi pleintje in het centrum van Casco Viejo. Op dit pleintje vind je diverse barretjes en restaurants met heerlijke pintxos en leuke terrassen. Het is op dit pleintje waar wij de ALLERLEKKERSTE pintxos van Bilbao hebben gegeten. La Olla. Zo heet de bar welke je echt niet mag overslaan wanneer je in Bilbao bent.

 

Gebakken champignons met Parmezaanse kaas op een bedje van aubergine, krokante mini hamburgers, gevulde Portobello’s, ovenvers stokbroodje met hun eigen, versgesneden Iberische ham, etc. We beginnen alweer te watertanden!

 

 

Bij La Olla proefden we overigens onze eerste Kalimotxo. We schrijven daar hier meer over!

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon