Gent | Atlas B&B

July 3, 2016

 

Bijna alle huizen uit de Rabotstraat zijn halverwege de 19e eeuw gebouwd op de wallen van het voormalige kasteel van keizer Karel V. Zo’n 15 jaar geleden hebben de huidige eigenaren, zelf vervend reizigers, het herenhuis gerenoveerd tot een prachtige B&B. 

 

Atlas B&B is te bereiken via een gigantische toegangspoort, waarachter een grote open ruimte schuilgaat welke vroeger leidde richting het koetshuis. Hoewel de B&B van alle moderne gemakken is voorzien, waan je je overal in de 19e eeuw. De 4 kamers, welke allen een ander werelddeel als thema hebben, zijn erg romantisch ingericht. De hoge plafonds met nog oorspronkelijke sierlijsten zijn prachtig, overal hangen dikke gordijnen, de muren zijn geschilderd in warme kleuren en de hoge deuren bevatten nog originele schilderingen.

 

 

 

 De eigenaren hebben geprobeerd de romantische stijl uit de 19e eeuw door te vertalen in de B&B. Zo ontdekten ze bij een Parijse antiquair de ideale koperen verlichting voor de indrukwekkende gang, komen de barokke stoelen uit Tongeren en een uniek tafeltje uit Luik. De grote koperen Vlaamse luchter in de salon hing er al.

 

Waar je je werkelijk even terug in de tijd waant, is in de ontbijtsalon. De prachtig gedecoreerde salon met de hoge plafonds met oorspronkelijke sierlijsten biedt plaats aan een 4-tal tafeltjes, welke ‘s ochtends voor je gedekt zijn met fijn, porselein servies. Omringd door art-deco objecten, antieke wereldkaarten en met de knusheid van een haard kun je je tegoed doen aan een zeer uitgebreid en erg goed ontbijt. Door de grootte van de ruimte was elk geluidje goed te horen, dus wat heen en weer fluisterend hebben we elke ochtend genoten van een prima start van de dag, om zo weer vol energie Gent verder te ontdekken!

 

 

Tipje van Thijs: De Afrika kamer! Deze is erg sfeervol en ingericht met souvenirs die de eigenaren mee genomen hebben van hun reizen door Afrika.  

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon