NYC | 9/11 Monument

June 26, 2016

 

Wauw… om stil van te worden. We denken dat dit wel een van de meest indrukwekkende plekken moet zijn geweest waar we tot nu toe geweest zijn. Je voelt gewoon nog steeds het ongeloof van wat hier op 11 september 2001 gebeurd is. Maar op de een of andere manier straalt deze plek ook heel veel kracht uit.

 

Het monument, dat ter nagedachtenis is gebouwd om de bijna 3.000 mensen te eren die tijdens de terroristische aanslagen op 11 september omgekomen zijn, is prachtig opgezet en heeft veel weg van een mooi stadspark.

 

Loop rustig rond door het monument. De 400 witte eiken die er staan geven de plek een serene rust en de watervallen die speciaal zijn gemaakt ter nagedachtenis zijn erg mooi om te zien. Het meest indrukwekkende vond ik om al die namen te zien staan, die in de bronzen rand van de watervallen gegraveerd staan..

 

Neem een kijkje in het 9/11 museum, wij waren erg geraakt door wat we daar zagen en de verhalen die je daar terugziet.

Ontroerend, maar zeker wel iets wat je gezien moet hebben wanneer je in NYC bent.

 

 

Sinds 16 augustus 2016 zijn ook de deuren van het Westfield Mall geopend die op deze memorabele plek gebouwd is en nog het laatste stukje was wat nog afgemaakt moest worden. 

 

Tipje van Thijs: Ben je rond 9/11 in NYC? Ga dan in de avond heen, dan zie je op de plek waar vroeger de Twin Towers stonden enorme lichten naar de lucht schijnen. Deze zie je van ver ook nog. Als je vanaf The top of The Rock kijkt (Check het blog over Top of the Rock), heb je hier ook een mooi uitzicht op.

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon