Porto | Ritje met een antieke tram

June 27, 2017

Porto is geen grote stad en alle bezienswaardigheden zijn dan ook prima te voet te bezoeken. De hoogteverschillen kunnen wel enorm zijn, dus soms is het even doorbijten. Maar soms is het gewoon leuk om een stad op een andere manier te bekijken en hoe gaaf is het dan om een ritje te maken met een historische tram.

 

De eerste trams reden rond 1895 door de straten van Porto. Inmiddels zijn bijna alle trams verdwenen, op 3 na. Deze 3 trams worden vooral gebruikt door toeristen en rijden door de meest populaire delen van de stad.

 

Kaartjes kosten € 3,- voor een enkeltje en deze koop je gewoon in de tram zelf. Hier vind je meer informatie en een handig kaartje van de routes.

 

Tipje van Thijs: Pak een oude tram voor een dagje strand! De tram vertrekt voor de ‘Igreja de S. Francisco’ in het oude centrum. Via een mooie route langs de Douro kom je na een half uurtje uit bij het strand. Het is de laatste halte, dus je merkt vanzelf wanneer je eruit moet ;)

 

Nog een tipje: Als je dan toch naar het strand gaat, ga op zondag! Op deze dag gaan veel inwoners uit Porto, vooral de ouderen, graag een dagje naar het strand. Wij waren er rond het middaguur en we zagen in bijna elke geparkeerde auto wel slapende Portugezen liggen. Zo grappig om te zien!

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon