Porto | Ribeira

June 27, 2017

Ribeira is de oudste wijk van Porto. Hier vind je smalle straatjes, met veel restaurantjes, cafeetjes en porthuizen. Het wijkje ligt direct aan de rivier de Douro en aan deze kant van de wijk vind je dan ook veel gezellige terrasjes.

 

 

Ribeira staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit heeft de wijk veel goeds gebracht. In 2001 was Porto de culturele hoofdstad van Europa en deze benoemingen hebben ervoor gezorgd dat de volkswijk steeds verder werd en wordt opgeknapt. De oude geveltjes met mooie tegeltjes en antieke balkonnetjes blijven hierbij behouden en de oude charme van het wijkje wordt goed bewaard.

 

Het beroemdste plein in de wijk is Praca da Ribeira. Dit is een klein, gezellig pleintje met in het midden een modern kunstwerk. Het oudste straatje in de wijk is de Bron Aurin. Ribeira kent heel veel kleine, smalle straatjes, maar verdwalen zul je hier niet snel. Als je even de weg niet weet, dan kun je namelijk altijd gewoon naar beneden lopen. Je komt dan altijd uit bij de rivier de Douro.

 

 Het straatje langs de rivier wordt de Cais da Ribeira genoemd. Hier vind je leuke cafeetjes, winkeltjes en gezellige terrasjes. Ook vind je hier oude portboten. Dit worden ook wel barcos rabelos genoemd. Deze boten werden vroeger gebruikt om Port te vervoeren. Tegenwoordig kun je er rondvaarten mee maken. In de avond verandert dit stukje van de oude wijk in een druk uitgaansgebied.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon