Porto | A Pérola do Bolhão

June 27, 2017

Op de Rua Formosa vind je het prachtige winkeltje A Pérola do Bolhão. Dit winkeltje is echt een bezoekje waard. Niet alleen vanwege het feit dat dit winkeltje van buiten erg fotogeniek is, ook binnen kijk je je ogen uit.

 

A Pérola do Bolhão is een traditioneel kruidenierswinkeltje en wanneer je over de drempel stapt kijk je je ogen uit. Hier vind je vitrines vol gedroogd fruit, verse kazen en verse noten. De wanden aan de muur staan vol met verschillende wijnen, likeuren en uiteraard port. Ook kun je je hier tegoed doen aan heerlijke hoeveelheden snoep, traditionele koekjes en andere Portugese lekkernijen.

 

De gevel van het winkeltje is voorzien van prachtige tegeltjes, in Art Nouveau stijl. Als je goed kijkt zie je dat de vrouwen op de afbeeldingen thee- en koffieplanten vasthouden. De woorden Chá en Cafe betekenen dan ook Thee en Koffie. Leuk om te weten! De gevel is echt heel erg mooi en opvallend, je kunt het winkeltje simpelweg niet onopgemerkt voorbij lopen!

 

Tipje van Thijs: De eigenaren zijn heel erg aardig en kennen Porto op hun duimpje. Bij het afrekenen (want je gaat hier zeker iets kopen!) kun je dus meteen vragen naar wat tips over de stad!

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon