Porto | Dom Luís I brug

June 27, 2017

Porto ligt aan de rivier de Douro. Deze rivier en het gebied er omheen is HET gebied waar port vandaan komt. Er zijn maar liefst 6 bruggen die het oude centrum van Porto verbinden met de andere kant van de rivier. Een van deze bruggen is de Dom Luís I brug. Deze brug verbindt het oude centrum van Porto, Ribeira (LINKEN NOG), met Vila Nova de Gaia (ook wel Gaia genoemd).

 

De Dom Luís I brug is een metalen brug en doet qua ontwerp een beetje denken aan de Eiffeltoren. Niet helemaal gek, als je je bedenkt dat de ontwerper Téophile Seyrig lang heeft samengewerkt met Gustav Eiffel.

 

De brug bestaat uit twee verdiepingen met een boog ertussen. De brug is bijna 400 meter lang. Op de bovenste verdieping mogen alleen voetgangers lopen en rijdt de metro. Op de onderste verdieping rijdt het andere verkeer.

 

Tipje van Thijs: Je kunt er voor kiezen overdag de brug over te steken, maar ’s avonds is dit ook erg mooi. De lichtjes in het oude centrum gaan dan aan en vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht op de stad. De lichtjes zelf geven ook een mooi effect op de oude, industriële brug. Dit zie je weer vooral goed vanuit Vila Nova de Gaia.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon