Porto | Café Majestic

June 27, 2017

Porto is een stad waar je heerlijk urenlang doorheen kunt struinen. Uiteraard moet je hierbij af en toe even je rust pakken en wat lekkers eten en drinken. En hiervoor ga je dan naar Café Majestic!

 

Café Majestic is een oud cafeetje aan de Rua Santa Catarina. Het café werd voor het eerst geopend in 1921 en was toen vooral een plek waar de rijke elite van Porto kwam. Op de website van het café kun je hier geweldige foto’s van zien, waardoor je een goed beeld krijgt van hoe het er in die tijd uitzag. Tegenwoordig is het café gewoon voor iedereen, maar de elegante inrichting, met de jaren-30 stijl, grote spiegels aan de wanden en art-nouveau decoraties , geeft het café nog steeds een chique, bijna Koninklijke uitstaling. En niet geheel onbelangrijk: de koffie smaakt hier heerlijk!

 

 

Tipje van Thijs: Bij je koffie bestel je natuurlijk de typisch Portugese Pastéis de Nata. Een heerlijk roomgebakje waar je je vingers bij aflikt! We schreven eerder een blog over deze pasteitjes, welke wij gegeten hebben bij het leukste bakkerijtje in Lissabon.

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon