Porto | Azulejos

June 27, 2017

Je ontkomt er eigenlijk niet aan wanneer je door Porto loopt. Overal zie je de meest schattige huizen en geveltjes, vaak versierd met kleurrijke tegeltjes. Deze worden ook wel azulejos genoemd.

 

 

Azulejos zijn keramieken tegels waarop verschillende soorten taferelen geschilderd. Meestal gebeurt dit met blauwe verf. Deze tegeltjes vind je zowel binnenin de huizen, als op de buitenmuren. In Porto kom je tijdens het rondlopen heel veel huizen, kerkjes en andere gebouwen tegen welke versierd zijn met deze tegeltjes.

 

 

Leuk weetje is dat azulejos Nederlandse invloeden hebben. Het was namelijk in de 18e eeuw dat er in Portugal op grote schaal Delfts blauwe tegels geïmporteerd werden. Deze waren meestal in Nederland al beschilderd met Portugese taferelen.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon