Markten in Londen

January 5, 2017

Londen stikt van de marktjes en aangezien wij het heerlijk vinden om uren over marktjes te struinen, op zoek naar die ene bijzondere vondst, konden wij hier onze lol op.

 

 

Camden Market

Camden is een gebied in het noorden van Londen. Het wijkje is op dit moment een van de hipste van Londen en is vooral populair door de vele markten die hier liggen.

 

De markten in Camden zijn een van de populairste in Londen, in het weekend komen er soms wel 100.000 bezoekers per dag op af. Er zijn in dit gebied zo’n 6 straatmarktjes, maar omdat deze allemaal in elkaar overlopen lijkt het net 1 grote markt. De markten welke hier samenkomen zijn Stables Market, Buck Street Market, Camden Lock Market, de Electric Ballroom (welke ’s avonds verandert in een club) en de Inverness Street Market. De zesde en laatste markt is onze favoriet en dat is de Camden Canal Market.

 

Tipje van Thijs: Camden Canal Market bevindt zich rondom de sluizen en het kanaal van Camden Lock. Dit stukje van de markt is vooral erg leuk als het mooi weer is en iedereen op de oude scootertjes aan het water gaat zitten en onder het genot van een verkoelend drankje bij een eetstalletje de mensenmassa aanschouwt.

 

 

​Old Spitalfield Market

Old Spitalfield Market is een markt welke gevestigd is in een oude, Victoriaanse markthal. Je kunt je dan meteen iets voorstellen bij de sfeer die hier hangt. De markt is erg divers. Van maandag t/m woensdag is de markt gevarieerd, op donderdag vind je hier vooral antiek, op vrijdag kunst en kleding en op zondag vind je hier vooral veel kunst, accessoires en meubels.

 

Je vindt de Old Spitalfield Market in de wijk Shoreditch.

 

Tipje van Thijs: Ben je een muziekliefhebber? Dan moet je deze markt echt op de 1e of 3e vrijdag van de maand bezoeken. Er is hier dan een platenbeurs, voor de echte verzamelaars een must!

 

 

Portobello Road Market

Het kan goed zijn dat deze plek je bekend voorkomt wanneer je er overheen loopt. Portobello Road ligt namelijk in het wijkje Notting Hill, uiteraard bekend van de film ‘Notting Hill’.

 

Op deze markt vind je voornamelijk vintage kleding en sieraden, biologische etenswaar, diverse accessoires en antiek.

 

Op een mooie lente- of zomerdag is het pleintje aan het eind van de markt erg leuk. Hier komen vooral jongeren samen om hier lekker buiten in het zonnetje te genieten van een hapje en drankje. En dan vooral een heerlijke Pimm’s natuurlijk.

 

 

Brick Lane Market

Een markt welke een erg artistiek publiek trekt is Brick Lane Market. Wat deze markt zo leuk maakt zijn de meest aparte stalletjes die je hier vindt, met de lekkerste curry's. Ook worden hier de meest aparte en unieke producten aangeboden.

 

Tipje van Thijs: Je kunt deze markt goed combineren met een bezoekje aan de Old Spitalfield Market, beide liggen op loopafstand van het metrostation Shoreditch.

 

 

Borough Market

Een culinair feestje, zo kun je een bezoek aan de Borough Market ook wel omschrijven. Op deze markt vind je de meest uiteenlopende producten; van oesters tot cheddar en van verse kruiden tot vers gebakken broden.

 

Borough Market heeft een heel leuke en handige website. Hier vind je onder andere een kaart van de markt, een stuk geschiedenis en een lijst van allerlei producten en handelaren die op deze markt te vinden zijn.

 

.

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon