Kopenhagen | De kleine zeemeermin

December 22, 2016

Den Lille Havfrue, ofwel de kleine zeemeermin, is hét symbool van Denemarken. De zeemeermin is ooit bedacht door Hans Christian Anderson, de sprookjesauteur die in Kopenhagen gewoond heeft. Het beeld was een geschenk van bierbrouwerij Carlsberg aan de stad Kopenhagen.

 

 

Je kunt de kleine zeemeermin op 2 manieren bezoeken; via het land en via het water. De rondvaartboten varen heel dicht langs het beeldje en je kunt het hierdoor goed bekijken. Vanaf het land heb je echter wel het beste zicht. 

 

Door de grote en vele afbeeldingen van de kleine zeemeermin zou je een groot beeld verwachten, maar niets is echter minder waar. Het beeldje is erg klein en je zou er bijna aan voorbij lopen. Goed opletten dus! Maar dat moet met de drommen toeristen die in Kopenhagen op zoek zijn naar het beeldje vast goedkomen.

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon