Kopenhagen | Christiania

December 22, 2016

Christiania is een gebied in de artistieke wijk Christianshavn. Hier vind je kleurige gevels, historische panden en mooie, oude grachten. Christiania is een gebied in Kopenhagen welke een aparte status heeft.

 

Rond 1970 hebben krakers een aantal panden in Christiania bezet en in plaats van de krakers te verwijderen heeft de toenmalige regering besloten ze te laten zitten, bij wijze van sociaal experiment. Sindsdien hebben de krakers een soort hippie-commune opgebouwd en hebben ze hun eigen regels en gewoonten.

 

  Je kunt door de wijk lopen en wat rondkijken, maar het wordt niet gewaardeerd hier foto’s te maken. Zeker niet in Pusherstreet, waar drugs verhandeld wordt. Marihuana verhandelen en gebruiken wordt hier, al is het niet legaal, wel toegestaan.

 

Creatief zijn de bewoners van Christiania absoluut. Ze ontwerpen hun eigen kleding, maken smeedijzeren hekken, bewerken leer en ze runnen zelfs gezamenlijk een restaurant.

 

Tipje van Thijs: Wij waren hier in december, maar mocht je in de zomer in Kopenhagen zijn, blijf dan zeker hangen op het festivalterrein van Christiania. Er schijnen dan veel goede bands te spelen!

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon