Kopenhagen | Bierbrouwerij Nørrebro Bryghus

December 22, 2016

 

Carlsberg is het grootste biermerk van Denemarken, een van de kleinste is misschien wel Nørrebro Bryghus.

 

Dit biermerk komt uit de wijk Nørrebro, een van de weinige multiculturele wijken van Kopenhagen. Hier vindt je een grote mix aan mensen op straat. Van jonge studenten tot oude opaatjes en van vrouwen met boerka tot hippe ontwerpers. Naast de historische begraafplaats Assistens Kirkegard, waar beroemde Denen begraven liggen, vind je in deze wijk ook de brouwerij van Nørrebro Bryghus.

 

De brouwerij is niet alleen een brouwerij, het is tegelijkertijd ook een restaurant en een café. Zittend naast de grote silo’s waar het bier gebrouwen wordt kun je diverse biertjes proeven van de kaart, met natuurlijk de lekkerste Deense hapjes erbij.

 

Tipje van Thijs: De brouwerij Nørrebro Bryghus wordt ook bezocht tijdens een van de 'food tours' van Copenhagen Food Tours. Mocht je naast een lekker biertje dus zin hebben in meer eten en drinken bij typisch Scandinavische tentjes, neem dan eens een kijkje op hun website! Je hoort tijdens zo'n tour ook de meest fascinerende verhalen over de geschiedenis van Kopenhagen!

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon