Wenen | Historische gebouwen

November 23, 2016

Als je in Wenen bent hoef je maar om je heen te kijken, omhoog te kijken en vooral rond te dwalen om geweldige gebouwen te zien. De historische gebouwen zijn overal om je heen. Het is werkelijk waar een prachtige stad. Een aantal bezienswaardigheden waar je niet omheen kunt lees je hieronder. Het zijn ze lang niet allemaal, maar we hebben een paar belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

 

Stephansdom
De grootste kathedraal van Wenen wordt ook wel heel liefkozend "Steffl" genoemd door de inwoners van Wenen. Je kunt van alles zien en doen. Zo kun je de torens beklimmen. de kerkklokken bezoeken of afdalen naar de catacomben mocht je het juist wat minder hogerop willen zoeken.

 

Rathaus

Het stadhuis van Wenen. Enorm imposant gebouw! Prachtig echt, als je erop afloopt lijkt het alsof je op een kathedraal afloopt. Maar dat is niet zo! Misschien komt het door de torens die eruit zien als kerktorens.

Voor het Rathaus bevind zicht het Rathausplatz. In de wintermaanden transformeert dit plein tot een groot kerstdorp. Heel gaaf!

Als je hier dan toch bent, loop gelijk een rondje in het Rathauspark.

 

Burgtheater

In het dit theater kun je meerdere klassieke en hedendaagse stukken bijwonen. Er zijn ook rondleidingen mogelijk in het theater. De buitenkant is ontzettend imposant en dit theater vind je tegenover het Rathaus. Kun je twee vliegen in 1 klap slaan ;)

 

Hofburg

Dit is het hofpaleis van Wenen en trekt jaarlijks heel veel toeristen. En dat is logisch, je kunt hier ontzettend veel dingen bezoeken. Van de koninklijke appartementen tot de kapel en kerk. In dit complex zijn ook veel musea te bezoeken. Maar de Spaanse Rijschool is wel het bekendst. Dat is een van de oudste scholen voor het opleiden van paarden. Vroeger diende deze rijschool om de jeugd van de adel te leren paardrijden

 

Schönbrunn Paleis

Zo’n 6 km buiten het centrum vind je dit paleis. Ook wel het paleis van Sisi genoemd. Hier hebben we een apart blogje aan gewijd en kun je hier lezen!

 

 

 Tipje van Thijs: De Spaanse Rijschool geeft regelmatig optredens of toegang tot de trainingen. Check dit van te voren! Leuk om hier bij te kunnen zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon