Wenen | Demel

November 23, 2016

 

Wanneer je de hofleverancier bent kunnen we wel stellig zeggen dat dit de bekendste patisserie (en chocolatier) van Wenen is. En hij draait al een tijdje mee, Demel is opgericht in 1786. Ooit is de zaak begonnen als kleine ijssalon en later zijn alle andere lekkernijen erbij gekomen. IJs serveren ze hier nog steeds, maar dat doen ze enkel van april t/m september. In die periode kun je ook heerlijk op het terras zitten. Wij waren er begin november, dus dat hebben we niet mee kunnen maken.  

 

Je vindt Demel in de binnenstad (Innere Stadt) op de Kohlmarkt. Vergaap je hier aan de dure winkels. Van Gucci tot Versace. En Demel! Ga naar Demel om lekkernijen te kopen, maar blijf ook zeker voor een heerlijke koffie en een taartje, natuurlijk!

 

De etalages zijn al minstens zo mooi als de binnenkant van deze patisserie. Je komt binnen en je waant je even in een andere tijd.

Loop door naar achter, langs de grote open bakkerij en zie hoe (achter glas) de vele taartjes gemaakt worden. Toen wij er waren werden er heel veel Sacher tortes gemaakt. Gaaf gezicht! Je krijgt een beetje het gevoel alsof je door de set van een film loopt.

 

Wij hebben er twee heerlijke taartjes gegeten. De beroemde Sacher torte (typisch Weense chocoladetaart) natuurlijk en een tompouce achtig taartje, waarvan we de naam niet meer weten :). Maar het was hoe dan ook echt smikkelen en smullen!

 

Grappig feitje: de serveerster worden allemaal liefkozend “ Demelinerinnen”  genoemd.

 

Tipje van Thijs: Het personeel legde ons niet meteen uit wat de bedoeling was. Maar je kiest een taartje uit en het bonnetje dat je krijgt, na je keuze gemaakt te hebben, neem je mee naar je tafel. Vervolgens komt een van de Demelinerinnen langs om ook de rest van de bestelling op te nemen. Mocht je boven zitten, ga dan ook even naar beneden om een taartje te kiezen daar hebben ze nog meer keuze.

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon