Wenen | Café Residenz

November 23, 2016

Wanneer je in Wenen bent is de kans heel groot dat je een bezoek gaat brengen aan het paleis van Sisi, het Schönbrunn Paleis. Uiteraard zijn wij hier ook geweest en je kunt hier ons blogje over het paleis lezen. In 1904 verklaarde keizer Franz Josef I dat het paleis zijn hoofd verblijf zou worden. Café Residenz is in 1998 opgericht door de Querfeld familie en heeft het café om die reden Café Residenz genoemd.

 

Als je richting de tuinen van het paleis loopt kom je langs dit café en het is de perfecte plek om even op te warmen en een lekker taartje te eten of lekker te lunchen. Overigens is het in de zomer ook een heerlijke plek omdat ze een mooi groot terras hebben.

 

Binnen kun je de sfeer en flair proeven van een typisch Weens koffiehuis. Het ziet er klassiek en vol karakter uit. We hoorden dat de strüdels in dit café geweldig moesten zijn. En omdat we zagen bij andere mensen op tafel dat het best wel een grote portie was, besloten we om geen lunch te nemen, maar de strudel als lunch te zien. ;)

 

We hebben 2 strüdels geprobeerd, de originele Apfelstrüdel en we hebben de cheesecake strüdel ook geprobeerd. Beiden erg lekker! En die laatstewas vooral verrassend.

 

 Tipje van Thijs: Benieuwd hoe je een echte Weense strüdel maakt? Ze hebben een echte Original Wiener Strüdel show in de bakkerij. Je kunt hier ervaren hoe de echte gemaakt wordt. Van de appels in dunne plakjes, tot het verse flinterdunne deeg. Je krijgt alles mee.

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon