Wenen | Winkelen in Wenen

November 21, 2016

Ook in Wenen kun je prima winkelen! Er zijn verschillende gebieden waar je dit kunt doen.

 

De belangrijkste winkelgebieden zijn de Kärntner Strasse samen met Kohlmarkt en Graben. Je vindt hier de bekendere merken. Met name op de Kohlmarkt vind je de haute couture merken. In deze winkelgebieden kun je ook veel souvenir winkeltjes vinden. Neem de Mozart Kuglen mee als souvenir! (lekkere chocolade gevuld met marsepein) Breng een bezoekje aan de Manner shop. Manner is de Weense variant op de pennywafel. Een heel lekker koekje, en in de shop kun je allerlei dingen vinden van Manner. Van de koekjes zelf tot sporttassen. :)

 

Is het slecht weer? Dan kan het overdekte winkelcentrum Donauzentrum een goede optie zijn. Niet heel mooi aan de buitenkant, maar binnen kun je je prima een paar uur vermaken. De Mariahilferstrasse bevindt zich net buiten de binnenstad maar is een straat vol winkels en winkelcentra en voor de winkelliefhebber is dit natuurlijk fantastisch.

 

Wat eigenlijk het leukste is van Wenen is dat je overal wel gezellige winkeltjes en boetiekjes kunt vinden. Dus al zou je buiten de binnenstad ronddolen, zelfs dan kun je nog goed winkelen. Toen wij er waren werden de kerstmarkten opgebouwd. Maar het zag er veelbelovend uit. Waarschijnlijk is dit echt een geweldige plek om te zijn rond de kerstdagen! We gaan dat ook zeker een keertje testen.

 

Tipje van Thijs: Wil je alles uit het winkelen halen in Wenen, ga dan donderdag t/m zaterdag of zondag naar Wenen. Op zondag zijn de winkels dicht, zelfs rond de drukke kerstdagen zijn de winkels niet op zondag open. Dit is wettelijk zo geregeld, en ze houden zich hier ook echt aan. 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon