Wenen | Schloss Schönbrunn Paleis

November 21, 2016

Dit paleis, dat ook wel bekend staat als het paleis van Sisi, is een van de grootste trekpleisters van Wenen en ook een van de belangrijkste erfgoederen van Oostenrijk. Mocht je je trouwens afvragen of het Sisi of Sissi is? De keizerin zelf gebruikte altijd Sisi. De versie Sissi, is ontstaan nadat alle films en andere stukken over haar zijn gemaakt.

 

Het paleis, dat vanaf 1996 onderdeel van de UNESCO wereld erfgoedlijst is, was het zomervertrek van voormalige Oostenrijkse keizers. Het indrukwekkende paleis is echt een paradijs voor als je een echte cultuurliefhebber bent. Historisch gezien is de Spiegelzaal heel interessant. Hier gaf Mozart in 1762, op 6 jarige leeftijd, een concert voor Keizerin Maria Theresia.

 

Neem de tijd en de moeite om het paleis te bezoeken. Als je door het paleis loopt waan je je echt even terug in de tijd. Je voelt de historie als je door de vertrekken van het paleis loopt. Prachtige plafonds, geweldige bewerkte muren. De ornamenten en omlijstingen zijn echt fantastisch. Het is gewoon indrukwekkend en zo ontzettend mooi, het idee dat daar al die mensen echt gewoond en geleefd hebben maakt het helemaal bijzonder.

 

Let alleen wel goed op welke kaartjes je koopt. Sommige entreekaarten geven je ook toegang tot andere paleizen en er zijn verschillende te koop. Wij kozen voor de Classic Pass, deze geeft je ook toegang tot de labyrint in het Schloss Park. Lees hier meer over het Schloss park!

 

Loop ook door de bijzondere tuinen van dit paleis. De tuinen zijn namelijk minstens zo indrukwekkend. Wij waren er in de herfst  en dat was al prachtig. Laat staan als alles in de bloei staat in de lente/zomer.

 

 

 Tipje van Thijs: Als je in de normale rij voor de kaartjes gaat staan, kun je hier wel een uurtje uittrekken. Mocht je zin hebben om een uurtje een beetje mensen te kijken, dan moet je dat vooral doen. ;)

Maar…wij hebben een goede tip voor je! Als je doorloopt tot de ingang van het paleis heb je daar ook de mogelijkheid om kaartjes te kopen. Niemand gaat daarheen, dus je kunt vrijwel gelijk doorlopen en binnen 5 minuten heb je een entree kaartje gescoord! :) Hou je meer tijd over om een taartje te eten bij Café Residenz

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon