Wenen | Schloss Park

November 21, 2016

 Achter het Schloss Schönbrunn paleis kun je een ontzettend groot park vinden. Vroeger was dit het jachtterrein van de adel. Maar nu is het een geweldig park met verschillende bezienswaardigheden. Als je vanaf het paleis richting de Gloriëtte (een galerij bovenop de heuvel) loopt, kom je van alles tegen, along the way.

 

Zo loop je eerst door de in barokke stijl aangelegde tuinen. Werkelijk waar...prachtig! Aan weerszijden van deze tuinen staan verschillende standbeelden. Door deze tuinen loop je direct op de Neptunus fontein af (een prachtige monumentale fontein die in 1780 al is aangelegd).

Achter de fontein bevindt zich een steile heuvel die richting de Gloriëtte loopt. Het is een hele klim, maar je wordt beloond met een geweldig uitzicht. Dus is het echt de moeite waard om die beentjes nog even aan het werk te zetten. :)

 

In het park bevindt zich ook de ingang van het Dierenpark: Tiergarten Schönbrunn. In dit park kun je ook het labyrint van Schönbrunn vinden. Je kunt dus je lol op als je je nog langer in het park wil vermaken.


Kortom, een zeer divers en mooi park waar je je uren in kunt verliezen!

 

Tipje van Thijs: Loop achter de fontein langs, je hebt daar een prachtig plekje om een mooie foto te maken van de achterkant van het paleis.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon