Wenen | Klassieke concerten

November 21, 2016

Klassieke muziek en opera horen bij Wenen. En in deze stad kun je er ook echt niet omheen. Dat  is ook niet gek, Wolfgang Amadeus Mozart is geboren in Wenen en wordt met recht een wonderkind genoemd. Al op jonge leeftijd componeerde Mozart al pianoconcerten en opera’s.

 

Het bezoeken van verschillende klassieke concerten en opera’s kan in overvloede in Wenen. De mogelijkheden zijn legio, wij raden je dan ook aan om op de site van Vienna Concerts te kijken. Hier vind je vrijwel alle concerten op een rij.

Schrik niet van de prijzen, het kan nogal prijzig zijn om een opera te bezoeken. Wij denken, na onze tip die we je zo geven, dat het de moeite waard zal zijn!

 

Tipje van Thijs: Wanneer je toch wel wat van deze sfeer wil proeven, maar niet gelijk de hoofdprijs wil betalen. Of wanneer je nog niet zeker weet of zo’n klassiek concert of opera iets voor je is, maar je zou het toch wel eens willen meemaken. Neem deze tip dan goed in je op. Wij raden je aan om van de straatverkopers rondom het Stephansdom een ticket te kopen. Dit zijn wat kleinschaligere concerten, meer het type huiskamer concert maar dan ietsje groter. Het is niet zo sjiek en fancy als de echte typische concerten, maar wij hebben zo, op een niet al te dure manier, kennis mogen maken met een combinatie van ballet, opera en klassieke muziek.

 

Hoewel het in het begin voelt alsof je de zoveelste toerist bent die gevallen is voor het verkooppraatje van de straatverkoper, niets is minder waar. De klassieke stukken waren er niet minder om. Het was evengoed prachtig en geweldig om mee te mogen maken. Het klassieke stuk dat wij bezochten werd gegeven in de kamer waar Mozart op 9 jarige leeftijd met zijn zusje, Maria Anna Mozart, een concert gegeven heeft.

 

Hierdoor weten we nu 1 ding wel zeker. We gaan absoluut binnenkort (voor de hoofdprijs, dat wel :)) een klassiek concert bezoeken in een van de grotere concertgebouwen.

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon