Milaan | Shoppen!

October 31, 2016

Winkelen en Milaan, dat hoort toch wel bij elkaar! En winkelen kun je heel goed in milaan. Veel weekendjes weg in deze stad hebben toch wel als doel om met heel veel nieuwe spullen terug naar huis te gaan.

 

De meeste winkelstraten liggen in het historische centrum van Milaan. Grappig genoeg zullen veel mensen je verwijzen naar Piazza del Duomo om te winkelen. Echter, zoveel winkels zijn hier niet. Maar het is wel de plek waar veel winkelstraten uitkomen (of beginnen, het is net hoe je het bekijkt ;))

 

Direct aan het plein vind je de mooiste winkelgalerij van milaan. Galleria Vittorio Emanuele II. Hier tref je wat duurdere winkels aan en vooral ook leuke cafeetjes waar je lekkere koffie kunt drinken. Perfecte plek voor als het wat regent omdat dit een overdekte galerij is. Er is nog een leuke traditie die je hier echt even moet doen, daar lees je hier meer over.

 

Een andere leuke plek die je niet over moet slaan is Via Torino. Veelal bekend onder het jongere winkelende publiek.

Voor wat meer gangbare winkels moet je aan de oostkant van het plein zijn. De drukste winkelstraat kun je hier vinden: Corso Vittorio Emanuele II. Je kunt hier lekker je gang gaan in deze autovrije winkelstraat. Hier vind je ook een aantal overdekte winkelsteegjes, dus als het weer wat slechter is, kun je hier ook prima terecht. En als je hier toch bent voor het winkelen zouden de steegjes niet overslaan bij je bezoekje aan deze winkelstraat. Wie weet tref je daar net dat ene leuke item!

Deze straat gaat op een gegeven moment over in Corso Venetia en Corso Buenos Aires. In deze straten kun je meer locale boetiekjes vinden.

 

 

 Tipje van Thijs: Als je een hotel boekt, doe dat dan een beetje dichtbij het centrum, dan kun je tussendoor je tassen droppen en verder winkelen ;)

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon