Milaan | Il toro della Galleria Vittorio Emanuele II

October 31, 2016

De Galleria Vittorio Emanuele II is een mooie en imposante winkelgalerij in hartje Milaan. Je vindt hier luxe winkels waar je je winkelei wel kwijt kunt, en mooie cafe’s waar je terecht kunt voor een lekkere 'caffé'. De winkelgalerij zelf is mooi om te bezoeken, ook als je er niet voor de winkels naartoe wil. Wij waren er begin december, dus de kerstsferen met mooie grote kerstbomen kwamen ons tegemoet.

 

Als je doorloopt tot aan de koepel zie je direct hieronder een prachtige vloer met een aantal mooie mozaiek afbeeldingen. Het wapenschild van het huis van Savoye. Daaromheen tref je de stier van Turijn, de wolvin van Rome en de Lelie van Florence ingelegd in de vloer. Van al deze afbeeldingen is de stier het meest interessant.

 

Op de plek waar normaal gesproken de ‘ballen’  van de stier zitten is een gietijzeren kuil te vinden. De traditie zegt namelijk dat als je met je hiel in de kuil 3 rondjes met de klok mee draait dat je bedolven raakt onder het geluk. Vroeger vertelde de traditie overigens dat als vrouwen dat deden dat het positief effect zou hebben op de vruchtbaarheid.

 

Wat grappig is, is dat het gietijzeren kuiltje er niet altijd was. Voorheen was het gewoon van steen, maar omdat dit ook bij toeristen steeds populairder werd om te doen kostte het teveel geld om dit elke keer te vervangen wanneer er slijtage optrad. Vandaar de gietijzeren oplossing. 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon