Milaan | Il Duomo

October 31, 2016

De kathedraal, die je midden in het centrum van Milaan aan de Piazza del Duomo kunt vinden, is er een waar je niet omheen kunt wanneer je in Milaan bent. Een bezoekje hieraan kun je echt niet overslaan. Of je het nu wil of niet, de kathedraal ligt zo centraal dat je er toch wel langs komt :)

Het is de grootste kathedraal in Italië. En we moet bekennen dat we zelden in een kathedraal zijn geweest die aan de buitenkant zoveel details had. Prachtig! En als je er dan toch bent, loop binnen ook even een rondje. En steek net als ons een kaarsje aan.

 

Je kunt tegen betaling naar het dak van de dom en dat kunnen wij je echt aanraden. Ook al is het een enorme toeristische trekpleister, gewoon doen! Het uitzicht is geweldig.

Bijkomend voordeel, als je op het dak staat kun je de gouden “Madonnina”  die op de hoogste toren van de kathedraal kunt vinden. De traditie zegt trouwens, dat geen enkel gebouw in Milaan hoger dan de Madonnina mag zijn.

 

Grappig feitje: Napoleon Bonaparte is hier ooit gekroond tot koning van Italië.

 

Tipje van Thijs: Wil je een beetje aan je conditie werken dan kun je kaartjes kopen om te voet de top te bereiken. Betaal ietsje meer en het scheelt je wat adem, bovendien ben je er heel snel met de lift ;)

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon