Milaan | Giardino Publici Indro Montanelli

October 31, 2016

Meestal is het in steden best lastig om mooi groen te vinden. En eerlijk is eerlijk, dat is meestal niet de bedoeling van een bezoek tijdens een stedentripje ;) Maar de openbare tuinen in Milaan zijn een mooie uitzondering. Dit park is aangelegd in de 18e eeuw, voornamelijk door levenslang veroordeelde gevangenen. Dit park heeft behoorlijk wat standbeelden verspreid door de tuinen staan.

Dit zijn standbeelden van beroemed historische figuren uit Milaan die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van deze stad. Waarvan een van de belangrijkste het standbeeld van Indro Montanelli is. 

 

Het park dankt sinds 2002 zijn naam (Indro Montanelli) aan het overlijden van Montanelli. De grootste Italiaanse journalist en oprichter van de krant "Il Giornale". Feitje: hij is ooit in zijn benen geschoten door een bende. Zijn standbeeld staat vlak bij de plek waar dit gebeurd is.

 

In het park kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken zoals het Ulrico Hoepli Planetarium, maar ook het Natuurhistorisch museum van Milaan. Als je er bent, loop dan ook even langs het "Palazzo Dugnani', een prachtig landhuis met een prachtige vijver voor de deur. 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon