Milaan | Castello Sforzesco

October 31, 2016

 Vlakbij het Sempione park kun je dit kasteel vinden. Dit kasteel is in opdracht van de eerste hertog van Milaan (Galeazzo Il Visconti) gebouwd en duurde 10 jaar tot het voldooid was.

Wij kwamen al wandelend uit bij dit kasteel. Toen wij er waren was er een kerstmarkt om het hele kasteel heen. Met het kasteel op de achtergrond gaf het de kerstmarkt een extra mooi sfeertje mee.

 

In het kasteel bevinden zich meerdere musea, voor de liefhebber. De musea worden de "Musei Civici' genoemd en ze liggen verspreid over verschillende verdiepingen. 

Zo is er een museum met een verzameling meubels en schilderijen van Italiaanse kunstenaars. Een museum met muziekinstrumenten kun je hier ook vinden. In van de musea kun je nog werk vinden van Michelangelo dat hij maakte op 90 jarige leeftijd! De musea zullen vast ook de moeite waard zijn, maar wij hadden er op dat moment niet zo'n zin in.


Wij hebben daarom een lange wandeling gemaakt door de binnentuinen. Het kasteel heeft 3 grote binnenpleinen waar je gewoon doorheen kunt wandelen.  Elke hoek van het plein heeft een immense toren. De binnentuinen zijn vrij toegankelijk. Wanneer je de musea wil bezoeken, kan dat tegen betaling.

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon