Reims | Champagnehuizen

September 15, 2016

 

Je kunt in Reims de kelders van de grote huizen bezoeken. Dat is wellicht het eerste waar je aan denkt. De kelders van Mumm of Moët. Dat moet je ook zeker doen, maar dit stuk gaat over de kleinere huizen in die regio. Voor ons werd het lot bepaald door de tragische aanslagen in Parijs die op de vrijdag gebeurde toen wij er waren. Hierdoor waren alle grote huizen gesloten de dag erna.

 

We hebben toen besloten om op de bonnefooi te gaan rijden! We volgden de bordjes van de Champagne Route door verschillende dorpjes. Hierdoor kwamen we bij sommige kleinere, onbekende champagnehuizen uit, die langs die je langs deze route vindt. We belden gewoon aan en vroegen of we een proeverij konden doen. We werden overal met open armen ontvangen! Overigens zijn de proeverijen die wij gedaan hebben allemaal kosteloos geweest, we hebben overal ook wat gekocht, dus in hoeverre dat daarmee te maken heeft gehad? Dat weten we niet zeker :)

 

Dit was zo verrassend en gaaf en de champagnehuizen waren zo sfeervol. Dit hadden we nooit zo kunnen ervaren als we de tours door de kelders van de populairdere/grote champagnehuizen hadden gedaan.

 

 

 

Jean Aubry & fils.

Dit champagnehuis vind je in Jouy-les-Reims in het hart van de Petite Montagne. Pierre en Philippe Aubry zijn afstammelingen van een lange lijn van wijnmakers sinds 1790. Zij besloten op een dag verloren rassen druiven opnieuw te telen in de champagne streek. Ze zijn dan ook bekend om hun niet-traditionele druiven die ze gebruiken voor het maken van hun lekkere champagne.
Wij kwamen al naar gelang de proeverij tot de ontdekking dat de dochter van de eigenaar in Nederland woont. Best grappig en toevallig vonden wij.


We hebben 3 heerlijke champagnesoorten meegenomen bij dit champagnehuis. Cuvée Dame de Nöel, Cuvée Prestige, Brut Tradition.

 

 

 

Wafflart & fils.

De familie Wafflart werkt al generaties lang in de wijngaard aan de overheerlijke champagne die ze maken. Pierre & Cécile Wafflart-Baily startten hun champagne huis in 1952. Sinds 1970 zijn zij in Bouilly gevestigd.

Wij werden geholpen door een oud vrouwtje die eigenlijk niet zoveel engels sprak. Maar met handen en voeten kwamen we een heel eind. En eerlijk? Dat maakte het nog leuker. We waren helemaal onder de indruk van deze vriendelijke vrouw, die op haar sloffen de tijd nam om ons allerlei lekkers te laten proeven.

 

De 2 champagnesoorten, die we bij hen meegenomen hebben, waren: Cuvée Saint Caprais en Cuvée de Réserve.

 

Christophe Herbelet

Dit pittoreske plekje was echt een verrassing. Eigenlijk waren helemaal tevreden met de andere 2 champagnehuizen die we bezocht hadden. Maar deze zag er zo idyllisch uit toen we er langs reden, dat we wel moesten stoppen om even te kijken.  Misschien kwam het door de proeverijen bij de andere huizen en de hoeveelheid champagne die we al op hadden ;), maar we hebben niet goed opgelet toen ze over de achtergrond van het huis vertelden. Helaas kunnen we je niet veel meer vertellen, maar wel laten zien dus check de foto's! Wat we nog wel heel goed weten is dat we bij hen de Chaumuzy Brut Tradition hebben gekocht!

 

Tipje van Thijs: Ga vooral gewoon lekker op de bonnefooi rijden. Langs de prima aangegeven champagneroute kom je de leukere charmante kleine champagnehuizen tegen en kun je hier hun heerlijke champagne proeven. De lekkerste van deze champagnes? De Cuvée de Réserve van Wafflart & Fils.

 

 


 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon