Reims | Biscuits Rose

September 15, 2016

Een echte lokale specialiteit, naast alle champagnes uit de streek natuurlijk, is dit langwerpige koekje. Dit koekje is een product van Biscuits Fossier en stamt uit de 17e eeuw, het recept is in al die tijd nooit veranderd. Biscuits Rose de Reims moet je proeven! Een krokant en tegelijk heel smeuïg koekje.


Grappig genoeg dankt het koekje zijn naam aan het feit dat de bakker alles uit de warmte van zijn oven wilde halen en de koekjes 2 keer bakte. (biscuit betekent letterlijk vertaald: 2 keer gebakken). Het koekje was aanvankelijk wit, om smaak toe te voegen voegde de bakker er vanille aan toe. De vanille liet bruine strepen achter, waardoor de bakker roze kleurstof toevoegde om zijn fout te maskeren, en zo was het roze koekje geboren.

 

Tipje van Thijs: Het bijzondere aan dit koekje is dat het gebruikelijk is dat je deze in de champagne of rode wijn dipt voordat je een hapje neemt. Dat klinkt waarschijnlijk heel gek, maar echt dat maakt het nog lekkerder.

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon