Londen | Trafalgar Square

September 12, 2016

Het Times Square van Londen is een plek waar je even geweest moet zijn. Dit plein, dat in het jaar 1805 gebouwd is ter nagedachtenis aan de overwinning in de zeeslag van Trafalgar, ligt in het midden van Londen. Dit is overigens ook de plek waar veel bus- en metrolijnen eindigen.

 

Trafalgar Square is de locatie waar al jarenlang vieringen, demonstraties en andere evenementen gehouden worden. Het is het beroemdste plein van Londen en is te herkennen aan de hoge zuil midden op het plein. Een ander herkenningspunt is de National Gallery, deze is ’s avonds prachtig verlicht. Verder vind je op het plein diverse beelden, fonteinen en de St. Martin-in-the-Fields kerk, een van de beroemdste kerken van Londen.

 

 

Tipje van Thijs: Ben je hier rond Kerst, dan mag je dit plein zeker niet overslaan! Hier vind je ieder jaar een gigantische kerstboom. Op 1 december worden de vijfhonderd lichtjes in de boom ceremonieel aangestoken en vanaf dan vind je hier tot aan Kerst dagelijks kerstkoren, welke de mooiste liedjes zingen onder de kerstboom. Genieten toch?

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon