Londen | Pimm's

September 12, 2016

Het was het jaar 1823 toen James Pimm, een boerenzoon uit Kent, een oesterbar opende in Londen. Hij serveerde hier, naast uiteraard oesters, een eigen gemaakte likeur. Dit drankje had gin als basis, met een geheim mengsel van kruiden en likeuren. Het drankje werd no. 1 genoemd, vernoemd naar het kleine bekertje waarin het geserveerd werd.

 

Het drankje werd al razendsnel populair en rond 1850 begon James Pimm met grootschalige productie om aan de grote vraag te kunnen voldoen. De zaken liepen erg goed en in 1880 verkocht Pimm zijn bedrijf en de rechten op zijn naam. Enkele jaren later werd Pimm’s Oyster Houses een franchise onderneming en werd er flink uitgebreid.

 

Pimm’s heeft een donkerbruin-rode tint en smaakt kruidig met een vleugje citrus. Het is wat ons betreft een ideaal zomerdrankje, helemaal met verse stukjes fruit erbij, zoals appel, komkommer, sinaasappel en aardbei. Met wat verse munt erbij maak je het helemaal af! 

 

Tipje van Thijs: De lekkerste Pimm’s dronken wij aan het einde van Notting Hill Market, bij een pub waar iedereen lekker buiten van de zon stond te genieten. Probeer deze maar eens te vinden ;)

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Contact:

Follow Us

© 2016 by Sanne & Eleonora

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon